سن حضرت زهرا هنگام ازدواج....

من همیشه می‌شنیدم که حضرت فاطمه سلام‌ الله علیها در سن 18 سالگی وفات یافتند. امروز در حدیثی خواندم که حضرت فاطمه پانزده سال و نیمش بود که ازدواج نمود چون حضرت محمد (ص) نمی‌خواست که او قبل از آنکه مناسب باشد، ازدواج کند. با در نظر گرفتن اینکه او هنگام وفات 4 یا 5 فرزند داشته سن وفات او 18 سالگی با سن ازدواج او 15 سالگی مطابقت ندارد. بعضی کتب تعداد فرزندان حضرت را 5 تا 7 تن ذکر نموده‌اند که با احتساب این تعداد فرزند او می‌بایست حین ازدواج 8 تا 10 سال سن داشته آیا شما نمی‌توانید این سردرگمی را حل نمائید. حضرت فاطمه در چه سنی ازدواج نمود و در چه سنی وفات یافت و فرزندان آن حضرت هنگام وفات او در چه سنینی بوده‌اند؟ نیز شنیده‌ام که بین مذاهب اختلافاتی در مورد تاریخ تولد حضرت فاطمه وجود دارد. لطفاً بفرمائید دلیل این اختلاف چیست؟

 
پاسخ:

 
همان طور که خودتان فرمود‌ه‌اید در مورد مدت عمر حضرت فاطمه (س) دو قول عمده وجود دارد که برگشتش به سالروز تولد آن حضرت (س) می‌باشد، عده‌ای آن را 5 سال قبل از بعثت می‌دانند (علماء أهل سنت) و عده ای نیز آن را 5 سال بعد از بعثت (علماء شیعه) و برای هر دو قول ادله و قرائنی وجود دارد و چون قول دوم، سخن اهل بیت (ع) می‌باشد و آنها نیز فرزندان حضرت فاطمه (س) هستند از باب “اهل البیت أدری بما فی البیت” این قول را شیعه انتخاب کرده است. اما علت اختلاف نظر: در آن دوره‌ها ضبط وقایع و نوشتن آن معمول نبود، راویان آنچه می‌شنیدند بخاطر می‌سپردند، مردم آنچه سالخوردگان قوم می‌گفتند می‌پذیرفتند. و گاهی رویدادهای مهم ویا حادثه‌هایی که تازگی داشت مبداء تاریخی می‌شد و آن را زاد روز یا سال مرگ شخصیتهای بزرگ بحساب می‌گرفتند… معلوم است که مردم معاصر با این حادثه و نیز تا سالیانی چند پس از آن این تاریخ را بخاطر داشته و حساب خود را بر پایة آن می‌نهاده‌اند اما پس از گذشت مدتی دراز، خود آن حادثه نیز در شمار مجهولات قرار می‌گیرد.

 
و نیز بعید نیست از طرف همانهایی که این شخصیتها را مورد آزار و اذیت قرار می‌دادند و نقل فضائلشان را قدغن و سبشان را ترویج می‌کردند، مورد تحریف قرار گرفته باشد و این افراد باعث تغییر و اختلاف در سال تولد و مرگشان باشند.

 
ضمناً بحث در اینگونه موارد جز از نظر روشن شدن تاریخ، فایده‌ای ندارد. دختر پیغمبر (ص) پنج سال پس از بعثت، یا پیش از بعثت متولد شده باشد، نه ساله شوهر کرده باشد یا هجده ساله، هجده ساله بجوار پروردگار رفته باشد یا بیست و هشت ساله، او دختر پیغمبر اسلام و نمونة کامل زن تربیت شده و برخوردار از اخلاق عالی اسلامی است. آنچه هر زن و مرد مسلمان باید از زندگانی دختر پیغمبر (ص) بیاموزد، پارسائی او، پرهیزگاری او، بردباری، فضیلت، ایمان بخدا، و ترس از پروردگار و دیگر خصلتهای عالی انسانی است که در خود داشت.

  • 5 stars
    نظر از: مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر
    1395/12/01 @ 05:09:31 ب.ظ

    مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر [عضو] 

    ممنون از روشنگريتون

نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی

درخواست بد!

پارامتر های درخواست شما نامعتبر است.

اگر این خطایی که شما دریافت کردید به وسیله کلیک کردن روی یک لینک در کنار این سایت به وجود آمده، لطفا آن را به عنوان یک لینک بد به مدیر گزارش نمایید.

برگشت به صفحه اول

Enable debugging to get additional information about this error.