خواص نارنج

نارنج، میوه ای از گروه مرکبات است. آب نارنج ترش، مطبوع و سرشار از ویتامین C است.

نارنج از جمله میوه هایی است که برای اعصاب، دفع سنگ کلیهو مثانه، گلودرد و فشار خون بسیار مفید است.

خواص نارنج عبارتند از :

- نارنج هضم غذا را آسان می کند.

- خوردن نارنج با شکردر رفع یبوست موثر است.

- برای درمان گلودردو فشار‌ خونبایستی نصف لیوان آب نارنج را با یک قاشق عسل مخلوط کرده و بعد از غذا میل نمایید.

- اثر ضدعفونى کننده و میکروب کشى دارد.

- ضماد پخته میوه نارنج که پوست و هسته هم داشته باشد، برای جرب، خارش، جوش هاى پوستیو نرم کردنپوست بدن و موى سرمفید است.

بهار نارنج :

شکوفه نارنج را بهار نارنج می گویند که اثرات زیر را دارد:

- درمان بى خوابى هاى عصبى است، ولى زیاده روى در خوردن و بوییدن آن بى خوابى ایجاد مى نماید.

- برای دفع سنگ کلیه و مثانه بایستی عرق بهار نارنج را با ساقه کرفسمخلوط کرده و میل کنید.

- بهار نارنج ضد تشنجبوده و سکسکهرا بهبود می دهد.

- عرق بهار نارنج اعصاب را تقویت می کند و درمان بی خوابیاست .

- براى رفع قولنجو تقویت اشتهامفید است.

- آروغو سوزش هاضمه را تسکین مى دهد.

- بوییدن بهار نارنج برای بهبود سرماخوردگی موثر است.

- مربای بهار نارنج تقویت کننده ی معدهاست.

- عرق بهار نارنج برای زدودن غم و افسردگیمفید است.

پوست میوه نارنج :

- پوست نارنج نشاط آورو تقویت کننده قلب و معده است.

- اگر ده گرم پوست نارنج خشک شده را بکوبید و با آب بخورید، از استفراغو تهوع جلوگیرى مى کند و انگلهاى معده و روده را از بین مى برد.

- ضماد آن با سرکهروى شقیقه از سردردجلوگیرى مى نماید.

برگ نارنج:

- برگ نارنج آرام بخش، ضد تشنج و هضم کننده غذا است.

- بی خوابی و میگرنرا معالجه می کند.

- دم کرده برگ نارنج تشنج را از بین می برد.

* تذکر:

- زیاده روى در خوردن نارنج کبدرا ضعیف مى کند، مخصوصا اگر ناشتا خورده شود.

- عرق بهار نارنج زود فاسد مى شود و کپکمى زند. لذا بایستى همیشه آن را تازه تهیه کرد و در شیشه هاى تیره رنگ نگه داشت.

بخش تغذیه و سلامت تبیان

منابع :

- کتاب زبان خوراکی ها – تالیف دکتر غیاث الدین جزایری

- سایت کلوب

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots.