خواص نارنج
نارنج، میوه ای از گروه مرکبات است. آب نارنج ترش، مطبوع و سرشار از ویتامین C است.
نارنج از جمله میوه هایی است که برای اعصاب، دفع سنگ کلیهو مثانه، گلودرد و فشار خون بسیار مفید است.
خواص نارنج عبارتند از :
- نارنج هضم غذا را آسان می کند.
- خوردن نارنج با شکردر رفع یبوست موثر است.
- برای درمان گلودردو فشار خونبایستی نصف لیوان آب نارنج را با یک قاشق عسل مخلوط کرده و بعد از غذا میل نمایید.
- اثر ضدعفونى کننده و میکروب کشى دارد.
- ضماد پخته میوه نارنج که پوست و هسته هم داشته باشد، برای جرب، خارش، جوش هاى پوستیو نرم کردنپوست بدن و موى سرمفید است.
بهار نارنج :
شکوفه نارنج را بهار نارنج می گویند که اثرات زیر را دارد:
- درمان بى خوابى هاى عصبى است، ولى زیاده روى در خوردن و بوییدن آن بى خوابى ایجاد مى نماید.
- برای دفع سنگ کلیه و مثانه بایستی عرق بهار نارنج را با ساقه کرفسمخلوط کرده و میل کنید.
- بهار نارنج ضد تشنجبوده و سکسکهرا بهبود می دهد.
- عرق بهار نارنج اعصاب را تقویت می کند و درمان بی خوابیاست .
- براى رفع قولنجو تقویت اشتهامفید است.
- آروغو سوزش هاضمه را تسکین مى دهد.
- بوییدن بهار نارنج برای بهبود سرماخوردگی موثر است.
- مربای بهار نارنج تقویت کننده ی معدهاست.
- عرق بهار نارنج برای زدودن غم و افسردگیمفید است.
پوست میوه نارنج :
- پوست نارنج نشاط آورو تقویت کننده قلب و معده است.
- اگر ده گرم پوست نارنج خشک شده را بکوبید و با آب بخورید، از استفراغو تهوع جلوگیرى مى کند و انگلهاى معده و روده را از بین مى برد.
- ضماد آن با سرکهروى شقیقه از سردردجلوگیرى مى نماید.
برگ نارنج:
- برگ نارنج آرام بخش، ضد تشنج و هضم کننده غذا است.
- بی خوابی و میگرنرا معالجه می کند.
- دم کرده برگ نارنج تشنج را از بین می برد.
* تذکر:
- زیاده روى در خوردن نارنج کبدرا ضعیف مى کند، مخصوصا اگر ناشتا خورده شود.
- عرق بهار نارنج زود فاسد مى شود و کپکمى زند. لذا بایستى همیشه آن را تازه تهیه کرد و در شیشه هاى تیره رنگ نگه داشت.
بخش تغذیه و سلامت تبیان
منابع :
- کتاب زبان خوراکی ها – تالیف دکتر غیاث الدین جزایری
- سایت کلوب
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط فرهادی در 1395/09/10 ساعت 12:18:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |